12 مهر 1393 - 7:0
شناسه خبر: 695
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
/23 مهر؛ روز جهانی غذا/
محمدرضا هاتفی مینایی: دلالان باید از فرایند تولید در صنعت غذا حذف شوند
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور ایران با اشاره به نزدیک شدن به روز جهانی غذا اظهار کرد: ادامه حیات انسانها و لزوما هر موجود زنده وابسته به غذا است و لذا بدین جهت است که یک روز در سال از سوی دنیا به روز جهانی غذا اختصاص یافته و این روز در کشورهای جهان متناسب با فرهنگ آنان مورد تقدیر قرار میگیرد و با برپایی جشنواره و مجالس سخنرانی و نشستهای علمی، درباره پیشرفتهای علمی و صنعتی مربوط به تولید غذای سالم توسط دانشمندان علوم تغذیه اطلاعرسانی میشود.
محمدرضا هاتفی مینایی در گفتوگو با خبرنگار پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: ایران میتواند به خاطر داشتن اقلیمی چهار فصل و محصولات غذایی متنوع در زمینه تامین نیاز بازارهای داخلی و خارجی بسیار قوی عمل کند. البته باید از تکنولوژیهای روز کاشت، داشت و برداشت استفاده کند و همچنین به نحوه بستهبندی و حمل محصولات، استفاده بهینه از منابع آبی، تغییر روش کشاورزی سنتی به مکانیزه و تامین مواد اولیه مرغوب توجه داشته باشد.
وی همچنین بر حذف واسطههای فروش و دلالان از فرایند تولید تاکید کرد و گفت: در حال حاضر کمبود نقدینگی اصلی ترین مشکل واحدهای فعال در صنعت غذا بوده که در این زمینه باید تسهیلات موردنیاز واحدها با بهره پایین در اختیار آنها قرار بگیرد.
دبیر انجمن صنفی تولیدکنندگان روغن زیتون و زیتون شور درباره مشکلات این صنعت اظهار کرد: صنعت تولید روغن زیتون و زیتون شور به دلیل مدرن بودن کارخانههای روغنکشی و فرآوری با مشکل تولید روغن زیتون برابر استاندارد جهانی مواجه نیست اما به دلیل تولید دانه زیتون کمتر از ظرفیت واحدهای تولیدی روغن زیتون به میزان 50 درصد واردات روغن خام توسط واحدها الزامی است و با توجه به قیمت بالای این محصول سرمایه در گردش وافری را میطلبد و تامین این سرمایه در گردش یکی از معضلات فعلی این صنعت است.